BELEIDSNOTA

  • NIEUWE TOILETTEN: BEDANKT OM MEE TE ZORGEN VOOR ONZE NIEUWE TOILETTEN OP DE LAGERE SCHOOL!
  • SPEELGOEDDAG: GEEN SLIME!!!! Op donderdag mogen onze lagereschoolkids speelgoed meebrengen naar school. Slime is niet toegestaan om mee te brengen naar school.
  • VERKOOP VAN WAFELS: we zullen binnenkort een actie doen voor onze schoolprojecten. Hierbij zullen we wafeldozen verkopen.

SAVE THE DATE

  • vrijdag 1 maart 2019: carnaval met hotdogs ’s middags!
  • zaterdag 2 maart 2019 tot en met zondag 10 maart 2019: krokusvakantie!
  • maandag 11 maart 2019: nieuwe inschrijvingen.
  • vrijdag 15 maart 2019: LETTERFEEST in het eerste leerjaar!
  • donderdag 21 en vrijdag 22 maart 2019: boerderijklassen voor L1 en L2 in Herisemmolen!
  • zaterdag 23 tot en met zaterdag 30 maart 2019: skiklassen voor L6 in Les Arcs!

 

 WELKOM EN VAAR(T)WEL

- WELKOM, Charlotte en Julia (K0) !

- VAAR(T)WEL, meester Roger Van Den Bossche

Op zondag 24 februari 2019 is onze vroegere topdirecteur, meester Roger overleden in Spanje. Na een moedige strijd heeft deze Grote Man ons verlaten, al zal hij steeds aanwezig blijven in al onze herinneringen, de vele verhalen die we met hem deelden. Zo was meester Roger een bevlogen leraar in vele lagereschoolklassen en versterkte hij de Schakel tot een school mèt naam, een school met een warm hart voor iedere leerling. Sommige ouders en leerkrachten hebben nog van hem les gekregen. Meester Roger hield er aan om jaarlijks naar onze school terug te komen, met veel warmte was hij ons steeds nabij…

Een stukje uit onze schoolgeschiedenis (website):

 

histo Roger

Foto “uit de oude doos“ met meester Roger en mijnheer Demol

“In 1990 wordt beslist de Nederlandstalige gemeenteschool een eigen identiteit te geven met Roger Van Den Bossche als schoolhoofd. Er volgde een snelle groei en weinig later telde de school vier kleuterklassen en zes afzonderlijke leerjaren.

De Nederlandstalige school telde voor het eerst meer leerlingen dan de Franstalige school. Er werd uitgebreid en bijgebouwd, de kleuterschool werd volledig vernieuwd. Al vlug deed de computer zijn intrede en werd een computerlokaal in gebruik genomen.

Momenteel werken één kleuterleidster en twee onderwijzers in ondersteuning van de tien klastitularissen. Op 30 juni 2001 gaat meester Roger op pensioen.” Bedankt, meester Roger, mijnheer Van Den Bossche voor al wat je ons nalaat, voor je vriendelijkheid, je behulpzaamheid, je sterk leiderschap, je hartelijk woord voor iedereen…

 

___________________________________________________________

SORTEREN! Denk aan ons MILIEU! Jullie helpers zijn CHANTAL, restafval; JEROM, de compostworm; Amedee ,PMD

 Sorteren

Gelieve thuis en op school kinderen bewust te maken van het belang van AFVAL SORTEREN, RECYCLEREN, ZUINIG OMSPRINGEN met ENERGIE (voeding, media,...)

SAMEN maken we SCHOOL !

Nieuwe toiletten: Bedankt om mee te zorgen voor onze nieuwe toiletten op de lagere school! 

    1.       WISTJEDATJES: Wist je dat...

- we na de krokusvakantie met 222 Schakeltjes op school zijn?

 

- we op Dikke Truiendag met de lagere school leuke ateliers hebben ingericht? Zo maakten onze Schakels zitjes voor in de leesplek. Deze zitjes zijn gemaakt uit PET-flessen, nadien werden de zitjes overtrokken met oude T-shirts.

 

- we tijdens de klimaatmars op Dikke truiendag bij de bakker en de slager plantenbakjes hebben afgegeven en dat ze volop groeien?

 

- de nieuwe BEVERBENDE ook al eens de mate van eenzaamheid onderzoekt op onze speelplaats? Samen maken we er een warme school van!

 

- onze kinderen uit L3, L4, L5 en L6 aan het oefenen zijn voor ons groot concert in BOZAR? Ze kregen een superinteressante workshop van een stemcoach!

 

- er echte singer-songwriters op school zitten? Zij maakten nieuwe teksten op een bestaande melodie, dit voor onze Dikke truiendag! Juf Maryam begeleidde hen met haar gitaar.

 

- we in het GO! Technisch Atheneum proeflessen hebben gekregen tijdens ons schoolbezoek? Onze meisjes en jongens van L6 gingen een uurtje haartooi, fietsherstelling en bouw volgen. Het was heel leerrijk!

 

- er al 15 broertjes en zusjes zijn ingeschreven voor volgend schooljaar? De Schakel leeft!

 

- we nogal wat hebben gesprongen de afgelopen dagen? Neem eens een kijkje op onze schoolwebsite bij “Foto’s” of op de blogs van de juffen.

 

 

- schrijver Marc De Bel ons komt inspireren?

 

- De leerlingenraden van beide scholen samen zijn gekomen en dat we van onze schepen van onderwijs klokken voor binnen en buiten hebben gekregen.

 

  2. Februari uitdaging

GEZOCHT:

Vertel je beste vriend(in) over je lievelingsboek! Breng dit boek gerust me op vrijdag, want dan is het LEESPLEKtijd !

Stuur jullie ideeën door naar directie@gbsdeschakel.be